GotowaniePrzepisyKiełbaski w sosie leczo

Kiełbaski w sosie leczo

Przepis na leczo, klasyczną potrawę warzywną lub mięsno – warzywną, przywędrował do Polski

Kiełbaski w sosie leczo
Źródło zdjęć: © zdjęcie producenta

07.10.2011 | aktual.: 07.10.2011 14:06

Przepis na leczo, klasyczną potrawę warzywną lub mięsno – warzywną, przywędrował do Polski z Węgier, gdzie oryginalną bazą dania są: podsmażane mięso i warzywa: cebula, papryka oraz pomidory. Dla tych, którzy nie mogą oprzeć się mięsnej pokusie, Pudliszki przygotowały pełen warzyw aromatyczny sos leczo z kawałkami kiełbasy, tworząc danie proste i smaczne, idealne na jesienną pogodę. Ta potrawa nadaje się zarówno na prawdziwy domowy obiad, jak i wczesną kolację. Propozycją dania dnia na dziś są kiełbaski w sosie leczo. Możemy podać je w towarzystwie tłuczonych ziemniaków, makaronu lub bez dodatków posypane jedynie świeżą, posiekaną natką pietruszki.

Źródło artykułu:WP Kobieta
Komentarze (2)