GotowaniePrzepisyKoreczki z cukinii

Koreczki z cukinii

Podawać z sosem.

Koreczki z cukinii

12.05.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:28

Składniki:
- 1 długa, młoda cukinia
- 10 dag łososia w plastrach wędzonego na zimno
- koper do dekoracji
Na sos:
- 400 ml gorącej wody
- 4 dag granulek daszi
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 jajka

Cukinię umyć, nie obierać, pokroić na plastry grubości ok. 1 cm, z każdego wyciąć środek, tak by pozostał miąższ o grubości ok. 1/2 cm, plastry łososia zwinąć w rulony, ścisło wypełnić nimi krążki cukinii, odciąć wystające kawałki, ozdobić koperkiem, na sos wymieszać wodę z daszi, gdy granulki się rozpuszczą, ostudzić, połączyć z sosem sojowym i jajkami, wlać do żaroodpornej miseczki, przykryć folią aluminiową, gotować na parze 30 min., podawać do koreczków.

Zobacz także
Komentarze (0)