GotowaniePrzepisyKrem mleczny

Krem mleczny

Posypać migdałami w płatkach i cukrem kandyzowanym.

Krem mleczny

06.05.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:28

Składniki:
- pół puszki zagęszczonego mleka
- 30 dag twarożku homogenizowanego
- pół opakowania cukru waniliowego
- 1 łyżka żelatyny
- cukier kandyzowany i migdały w płatkach do posypania

Mleko dobrze schłodzić, ubić na puszystą pianę, twarożek zmiksować z cukrem waniliowym, żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, podgrzewać aż do rozpuszczenia, ostudzić, dodawać stopniowo do twarożku, wymieszać, delikatnie połączyć z mleczną pianką, masę wyłożyć do małych pucharków lub miseczek, zastudzić, posypać migdałami w płatkach i cukrem kandyzowanym.

Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)