GotowaniePrzepisyKrówki a'la honeycomb

Krówki a'la honeycomb

Krówki a'la honeycomb
Źródło zdjęć: © www.smakolykialergika.pl.

08.01.2016 08:08, aktual.: 08.01.2016 18:18

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Krówki bez dwóch zdań należą do klasyki wśród słodyczy i wielu osobom kojarzą się z czasem dzieciństwa.

Krówki bez dwóch zdań należą do klasyki wśród słodyczy i wielu osobom kojarzą się z czasem dzieciństwa. W sklepach nie brakuje jednak produktów podrabianych, które nie przypominają oryginału ani smakiem, ani składem. Jak się jednak okazuje przygotowanie domowej wersji tych smakołyków wcale nie jest takie trudne. Nietypowy przepis na krówki zaproponowała Patrycja Wnorowska, autorka bloga "Smakołyki Alergika"

Składniki: 160 g cukru, 160 g miodu, 80 g masła, 3 łyżeczki sody.

Przygotowanie: cukier i masło podgrzewać w garnku, aż cukier niemal całkowicie się rozpuści. Dodać miód i powoli gotować masę, aż ściemnieje, a kropla zastygnie niemal jak karmel. Zdjąć z ognia, dodać sodę i dokładnie mieszać - masa zacznie się pienić. Jeszcze pieniącą się masę przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić, by wystygła. Kruszyć nożem lub, jeśli konsystencja jest krówkowa, kroić nożem.

Zobacz również: Bezglutenowe, wegańskie pierogi Kruffy z dynią* * Patrycja Wnorowska, źródło: www.smakolykialergika.pl.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (3)
Zobacz także