Miłość do jedzenia
Walentynki można wykorzystać jako znakomitą okazję do sprawienia przyjemności ukochanej osobie. Także przyjemności dla podniebienia, bo z wyszukanego sorbetu czy belgijskiego musu czekoladowego prawdziwy smakosz ucieszy się bardziej niż z biletów do kina.
15.02.2008 | aktual.: 29.06.2010 01:11
Walentynki można wykorzystać jako znakomitą okazję do sprawienia przyjemności ukochanej osobie. Także przyjemności dla podniebienia, bo z wyszukanego sorbetu czy belgijskiego musu czekoladowego prawdziwy smakosz ucieszy się bardziej niż z biletów do kina.
By uczcić 14 lutego, można na przykład wybrać się na kolację do romantycznie wystrojonej knajpki albo na miły film. Można też zadać sobie trochę trudu i własnoręcznie przyrządzić prezent dla ukochanej osoby – nie tylko dziewczyny, chłopaka, żony albo męża, ale dla każdego, komu chcemy okazać miłość.
Miłość zaś, jak wiadomo, bywa zwykle słodka, na walentynkowy stół koniecznie zatem podajmy wyjątkowy deser. Wspólne zjedzenie przysmaku będzie z pewnością przyjemnie spędzonym czasem, dlatego na ten dzień (a zwłaszcza wieczór) proponujemy mniej lub bardziej wykwintne, a przede wszystkim pyszne łakocie, które pomogą zaspokoić głód słodyczy i miłości.
Polecamy przepisy: