Trwa ładowanie...

Mini serniczki jagodowe

Jedliście kiedyś sernik w wersji mini? Jak twierdzi autorka tego przepisu Paulina Krajewska to świetny pomysł na urozmaicenie tradycyjnej wersji sernika szczególnie, gdy szykuje wam się impreza, piknik lub po prostu spokojne popołudnie z dobrą herbatą.

Mini serniczki jagodoweŹródło: www.justmydelicious.com
d2joxpq
d2joxpq

Jedliście kiedyś sernik w wersji mini? Jak twierdzi autorka tego przepisu Paulina Krajewska to świetny pomysł na urozmaicenie tradycyjnej wersji sernika szczególnie, gdy szykuje wam się impreza, piknik lub po prostu spokojne popołudnie z dobrą herbatą. Mini serniczki jagodowe to propozycja idealna na wszelkie spotkania w gronie przyjaciół, zabawy dla dzieci i inne tym podobne przyjemności. Mają fantastyczny jagodowy kolor za sprawą soczystych owoców, ich struktura jest bardzo delikatna, a smak orzeźwiający i mocno jagodowy. Spód na bazie otrębów doskonale współgra z leśnymi owocami. Poza tym wszelkie takie drobne słodkości wyglądają uroczo, a to przecież ich główna zaleta.

Składniki na spód: 1 szklanka otrębów, 80 g masła.
Otręby połącz dokładnie z gorącym, roztopionym masłem. Gotową masą wyłóż foremki do muffinek lekko dociskając, aby się dobrze trzymały.

Składniki na masę serową: 500 g sera na serniki, 1/2 szklanki gęstej śmietany, 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżka budyniu śmietankowego, szklanka jagód.

d2joxpq

Zmiksuj ze sobą wszystkie składniki wraz ze zblendowanymi jagodami na jednolitą masę. Wylej ją na przygotowane spody. Piecz w 180 stopniach C przez około 40 minut do tzw. "suchego patyczka".

(fot. www.justmydelicious.com)
Źródło: (fot. www.justmydelicious.com)

* * www.justmydelicious.com * Paulina Krajewska*

d2joxpq
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2joxpq