Mini serniczki jagodowe
Jedliście kiedyś sernik w wersji mini? Jak twierdzi autorka tego przepisu Paulina Krajewska to świetny pomysł na urozmaicenie tradycyjnej wersji sernika szczególnie, gdy szykuje wam się impreza, piknik lub po prostu spokojne popołudnie z dobrą herbatą.
21.07.2015 | aktual.: 21.07.2015 16:38
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Jedliście kiedyś sernik w wersji mini? Jak twierdzi autorka tego przepisu Paulina Krajewska to świetny pomysł na urozmaicenie tradycyjnej wersji sernika szczególnie, gdy szykuje wam się impreza, piknik lub po prostu spokojne popołudnie z dobrą herbatą. Mini serniczki jagodowe to propozycja idealna na wszelkie spotkania w gronie przyjaciół, zabawy dla dzieci i inne tym podobne przyjemności. Mają fantastyczny jagodowy kolor za sprawą soczystych owoców, ich struktura jest bardzo delikatna, a smak orzeźwiający i mocno jagodowy. Spód na bazie otrębów doskonale współgra z leśnymi owocami. Poza tym wszelkie takie drobne słodkości wyglądają uroczo, a to przecież ich główna zaleta.
Składniki na spód: 1 szklanka otrębów, 80 g masła.
Otręby połącz dokładnie z gorącym, roztopionym masłem. Gotową masą wyłóż foremki do muffinek lekko dociskając, aby się dobrze trzymały.
Składniki na masę serową: 500 g sera na serniki, 1/2 szklanki gęstej śmietany, 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżka budyniu śmietankowego, szklanka jagód.
Zmiksuj ze sobą wszystkie składniki wraz ze zblendowanymi jagodami na jednolitą masę. Wylej ją na przygotowane spody. Piecz w 180 stopniach C przez około 40 minut do tzw. "suchego patyczka".
* * www.justmydelicious.com rel="nofollow">* Paulina Krajewska*