GotowaniePrzepisyOmlet z makaronem

Omlet z makaronem

Omlet z makaronem
07.11.2005 10:47, aktualizacja: 20.02.2006 15:36

Posypać startym serem i posiekaną natką.

25 min, 2 porcje
1 porcja 180 kalorii

Składniki:
- 4 dag makaronu wstążki
- sól
- pół strąka papryki
- 1 cebula
- 2 jajka
- 2 łyżeczki masła
- 5 dag żółtego sera
- natka pietruszki

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, osączyć,
paprykę umyć, oddzielić nasionka, pokroić na paski,
cebulę obrać, pokroić w krążki,
jajka roztrzepać z 2 łyżkami wody i odrobiną soli,
połowę masy wylać na patelnię z rozgrzaną łyżeczką masła,
kiedy masa zacznie się ścinać na omlet, wyłożyć połowę makaronu, papryki i cebuli,
kiedy masa całkowicie się zetnie, omlet zdjąć z patelni, posypać startym serem i posiekaną natką,
w ten sam sposób przygotować drugi omlet.