GotowaniePrzepisyOskary Kulinarne 2007

Oskary Kulinarne 2007

Oskary Kulinarne 2007
Źródło zdjęć: © akpa

Moda na wszystko, co związane z kuchnią i gotowaniem stale rośnie. Książki kucharskie rozchodzą się jak świeże bułeczki, telewizyjne programy kulinarne biją rekordy oglądalności, a kucharze awansują do miana mistrzów i wirtuozów smaku, którzy wyznaczają najmodniejsze trendy kulinarne. Gotowanie przestało być zwykłą czynnością użytkową, stało się sztuką. Kucharze zaczęli być równie sławni, co gwiazdy Hollywood.

Uroczysta Gala Oskarowa odbyła się już po raz piąty. Tym razem w Hotelu Courtyard by Marriott. Oskary przyznano w czterech kategoriach: osobowość kulinarna, promotor kuchni regionalnej, książka kulinarna, program telewizyjny.

1 / 15

Kulinarne Oskary rozdane!

Obraz
© akpa

Imprezę prowadziła Laura Łącz-Kuta. Laureaci i zaproszeni goście mogli rozkoszować się smakiem, aromatem i wyglądem serwowanych potraw. Prawdziwa kraina kulinarnej obfitości!

2 / 15

Kulinarne Oskary rozdane!

Obraz
© akpa

Największe emocje związane były z przyznaniem Oskara za osobowość kulinarną. W tym roku zwyciężył Grzegorz Kazubski - wieloletni Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni , obecnie manager Makro Centrum HoRaCa w Warszawie - który pokonał między innymi takie gwiazdy, jak Pascal Brodnicki, czy Marta Gessler.

3 / 15

Kulinarne Oskary rozdane!

Obraz
© akpa

Grzegorz Kazubski dołączył do grona wybitnych osobowości kulinarnych z minionych lat – Roberta Makłowicza, Roberta Sowy, Karola Okrasy i Kurta Schellera. Na zdjęciu zwycięzca przyjmuje gratulacje od Roberta Sowy.

4 / 15

Kulinarne Oskary rozdane!

Obraz
© akpa

Statuetka Oskara w kategorii książka kulinarna trafiła do Hanny Szymanderskiej za „Dania z anegdotą”.

5 / 15

Kulinarne Oskary rozdane!

Obraz
© akpa

Karol Okrasa przybył na uroczystą galę wraz z żoną. Przypominamy, że Karol Okrasa otrzymał nagrodę w kategorii "osobowość kulinarna" w 2005 roku.

6 / 15

Kulinarne Oskary rozdane!

Obraz
© akpa

Karol Okrasa podał też swój przepis na osobowość kulinarną: „Pasja i wiara w sukces, do tego trzeba dodać porcję mocno wyrozumiałej rodzinki i swój indywidualny smak”.

7 / 15

Kulinarne Oskary rozdane!

Obraz
© akpa

Nie ulega wątpliwości, że moda na wszystko, co związane z kuchnią i gotowaniem stale rośnie. Książki kucharskie rozchodzą się jak świeże bułeczki, telewizyjne programy kulinarne biją rekordy oglądalności. Na zdjęciu Karol Okrasa i Kurt Scheller - dyplomowany mistrz sztuki kulinarnej, jest członkiem wielu organizacji kulinarnych w Polsce i na świecie, wśród nich m.in. Cordon Noir Gourmet Club , Cercle des Chefs de Cuisine, Toques Blanche a ostatnio został wybrany nowym prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukiern.

8 / 15

Kulinarne Oskary rozdane!

Obraz
© akpa

Kucharze natomiast, awansują do miana mistrzów i wirtuozów smaku, którzy wyznaczają najmodniejsze trendy kulinarne.

9 / 15

Kulinarne Oskary rozdane!

Obraz
© akpa

Na zdjęciu mężczyźni, którzy z gotowania uczynili sztukę - Robert Sowa, Karol Okrasa i Kurt Scheller.

10 / 15

Kulinarne Oskary rozdane!

Obraz
© akpa

Laura Łącz-Kuta na imprezie pozostawała w centrum uwagi reporterów.

11 / 15

Kulinarne Oskary rozdane!

Obraz
© akpa

Laura Łącz-Kuta - kwitnąca i pogodna, na imprezie tryskała dobrym humorem.

12 / 15

Kulinarne Oskary rozdane!

Obraz
© akpa

Laura Łącz-Kuta.

13 / 15

Kulinarne Oskary rozdane!

Obraz
© akpa

Na uroczystej gali pojawiły się również znane osobistości - na zdjęciu Jerzy Gruza.

14 / 15

Kulinarne Oskary rozdane!

Obraz
© akpa

Na scenie pojawił się również gość specjalny, czyli Rudi Schuberth z zespołem.

15 / 15

Kulinarne Oskary rozdane!

Obraz
© akpa

Rudi Schuberth - eksplozja energii i humoru. Występ Rudiego zakończył kulinarną uroczystość.

Wybrane dla Ciebie

Komentarze (0)