GotowaniePrzepisyOwoce z jogurtem

Owoce z jogurtem

Polać jogurtem połączonym z miodem, ozdobić listkami bazylii.

Owoce z jogurtem

06.05.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:28

Składniki:
- mała kiść winogron ciemnych
- mała kiść winogron jasnych
- karambola
- 1 jabłko
- 1 łyżka jarzębiny lub żurawiny z syropu
- kilka listków bazylii
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka miodu

Winogrona dokładnie opłukać w ciepłej wodzie, osączyć, oderwać od gałązki, każde przekroić na pół, oddzielić pestki, karambolę umyć, obrać ze skórki (ponacinać ją wzdłuż krawędzi, a potem zdjąć skórkę), pokroić na plasterki-gwiazdki, jabłko umyć, obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazdko nasienne, pokroić na plasterki i mniejsze kawałki, owoce wymieszać, posypać jarzębiną lub żurawiną, polać jogurtem połączonym z miodem, ozdobić listkami bazylii.

Zobacz także
Komentarze (0)