GotowaniePrzepisyPapryka z mięsem

Papryka z mięsem

Potrawa nie tylko dla entuzjastów kuchni węgierskiej.

Papryka z mięsem

28.10.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:34

30 min, 6 porcji
1 porcja 260 kalorii

Składniki:
- 6 strąków żółtej papryki
- 40 dag wieprzowiny
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 2 cebule
- papryka sproszkowana
- sól
- pieprz
- mała papryczka
- 2 łyżki oleju

Papryki dokładnie umyć, ostrym nożem odciąć wierzchołki, rozciąć wzdłuż, oddzielić nasionka, fasolę
osączyć z zalewy.

Mięso starannie opłukać w zimnej wodzie, osuszyć papierowymi ręcznikami, pokroić w poprzek włókien
na małe kawałki.

Cebule obrać z łupin, pokroić w dużą kostkę, ostrą papryczkę umyć, pokroić na kawałki, oddzielić nasionka, na oleju podsmażyć mięso, dodać cebulę i papryczkę, dusić razem 20 minut.

Podsmażone mięso i warzywa wymieszać z osączoną fasolą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku, nakładać do przygotowanych papryk.

Komentarze (0)