GotowaniePrzepisyPasta z awokado

Pasta z awokado

Pasta z awokado

16.11.2005 11:47, aktual.: 20.02.2006 15:36

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Podawać z krakersami.

25 min, 4 porcje

- 1 opakowanie krakersów
- 1 dojrzałe awokado
- sól
- 1 nieduża cebula
- 1 średni pomidor
- drobno zmielony biały pieprz
- sok wyciśnięty z 1 cytryny

Awokado opłukać, osuszyć, przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać, włożyć do miseczki, rozgnieść widelcem lub drobno posiekać,
natychmiast obficie skropić sokiem wyciśniętym z cytryny, żeby miąższ nie ściemniał,
pomidora opłukać, polać wrzątkiem, a potem na moment włożyć do zimnej wody, zdjąć skórkę, odrzucić pestki, miąższ drobno posiekać,
cebulkę obrać, posiekać w kosteczkę,
dokładnie wymieszać wszystkie składniki, przyprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny, można dodać roztarty z solą ząbek czosnku, posypać drobno posiekaną zieleniną,
podawać z krakersami,
można podawać także z paluszkami i precelkami.

Komentarze (0)