GotowaniePrzepisyPenne gamberozzi

Penne gamberozzi

Podawać posypane zieloną pietruszką i ozdobione pomidorkami oraz listkami bazylii.

Penne gamberozzi

09.01.2006 | aktual.: 20.02.2006 15:37

Składniki:
- Makaron penne (rurki),
- krewetki tygrysie,
- cukinia,
- 3 ząbki czosnku,
- zielona pietruszka,
- oliwa extra virgin,
- pół szklanki białego wina,
- szczypta szafranu,
- sól,
- pieprz,
- świeże listki bazylii i pomidorki cherry do dekoracji.

Pokroić czosnek w plasterki i wrzucić na oliwę na patelni. Lekko podsmażyć, nie rumieniąc. Wlać białe wino, chwilę gotować, dodać rozmrożone krewetki, cukinię pokrojoną w półplasterki, sól, pieprz. Chwilę gotować, dodać szczyptę szafranu. Wrzucić ugotowane al dente penne i znowu gotować kilka minut. Podawać posypane zieloną pietruszką i ozdobione pomidorkami oraz listkami bazylii.

Mucha Ihnatowicz
Foto: Bogdan Biały

Komentarze (0)