GotowaniePrzepisyPikantna zupa

Pikantna zupa

Rozgrzewające danie na jesienne chłody.

Pikantna zupa

19.10.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:34

25 min, 6 porcji
1 porcja 130 kalorii

Składniki:
- pęczek włoszczyzny
- 1 łyżka oleju
- kawałek kapusty pekińskiej
- 30 dag piersi z kurczaka
- 2 łyżki sosu sojowego
- kilka grzybów mun
- sól
- kawałek kłącza imbiru

Mięso pokroić na paski, zalać ok. 1,5 l zimnej wody, gotować 15 min,
włoszczyznę oczyścić, opłukać, pokroić na słupki, przesmażyć na oleju,
dodać pokrojoną w paski kapustę, poddusić, wrzucić do wywaru,
gotować 10 minut, dodać namoczone i pokrojone na kawałki grzyby oraz imbir,
wlać sos sojowy, gotować, aż mięso i warzywa będą miękkie, przyprawić.

Komentarze (0)