GotowaniePrzepisyPomidorowe rurki

Pomidorowe rurki

Pomidorowe rurki
24.11.2005 11:12, aktualizacja: 20.02.2006 15:36

Podawać z sałatą.

25 min, 6 porcji
Porcja 365 kcal

Składniki:
- 50 dag makaronu rurki
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- szczypta łagodnej papryki mielonej
- 1 duża róża brokułów
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- 5 dag żółtego sera
- natka pietruszki

W dużym garnku zagotować 3 l wody, dodać do niej koncentrat pomidorowy, sól, trochę papryki mielonej i oliwę z oliwek,
wsypać makaron, ugotować na półmiękko, starannie osączyć,
brokuły oczyścić, opłukać, podzielić na małe różyczki, ugotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie,
brokuły wymieszać z makaronem, rozłożyć na talerze,
gorącą potrawę posypać startym żółtym serem i posiekaną natką pietruszki,
od razu podawać z sałatą lub pomidorami.