Rak
Jedzenie jest dla niego balsamem, więc gdy ta część jego życia jest zaniedbana, Rak odczuwa dolegliwości żołądkowe. Namiętnie je i gotuje, jego życie rozgrywa się w kuchni.
28.03.2006 | aktual.: 03.04.2006 10:26
Osobowość – jedzenie jest dla niego balsamem, więc gdy ta część jego życia jest zaniedbana, Rak odczuwa dolegliwości żołądkowe. Namiętnie je i gotuje, jego życie rozgrywa się w kuchni. Czasem troszeczkę za suto, przez co często ma problemy z nadwagą.
Skłonność do tycia i sposoby odchudzania – w życiu wiele rekompensuje sobie jedzeniem, z czego czerpie nie tylko energię fizyczną, ale także zadowolenie. Aby zachować dobry nastrój, dużo je. Ma skłonności do tycia w okolicach biustu, zalecane ćwiczenia, to naprężanie i rozluźnianie mięśni klatki piersiowej.
Upodobania kulinarne – jedzenie traktuje kultowo. Lokale i restauracje z trudem zaspokajają jego życzenia. Woli gotować sam – niezbyt wymyślnie, raczej konserwatywnie, ale bardzo interesuje się wszystkimi sprawami dotyczącymi kucharzenia – a także dodatkami, światłem, dekoracją stołu. Nie lubi jeść sam, uwielbia, gdy dookoła stołu siedzi rodzina i przyjaciele.
Wskazówki dietetyczne – zalecana jest mieszanka przepisów klasycznych i nowoczesnych. Nadają się one nie tylko dla niego, lecz również dla całej rodziny i przyjaciół. Jest to typ diety rodzinnej.
Zalecane menu:
Śniadanie – jajecznica z pieczarkami, kanapka z krabami, naleśnik z syropem klonowym lub malinowym.
Obiad– sałatka z kiełbasą na ciepło, zupa jarzynowa.
Kolacja – mięso wołowe z fasolką szparagową, smażona ryba, suflet z kalafiora.
Autorką porad dotyczących diety jest Katarzyna Południak.
Jeśli chcesz porozmawiać z Katarzyną Południak skontaktuj się!