FitnessRak

Rak

Rak
28.03.2006 09:57, aktualizacja: 03.04.2006 10:26

Jedzenie jest dla niego balsamem, więc gdy ta część jego życia jest zaniedbana, Rak odczuwa dolegliwości żołądkowe. Namiętnie je i gotuje, jego życie rozgrywa się w kuchni.

Osobowość – jedzenie jest dla niego balsamem, więc gdy ta część jego życia jest zaniedbana, Rak odczuwa dolegliwości żołądkowe. Namiętnie je i gotuje, jego życie rozgrywa się w kuchni. Czasem troszeczkę za suto, przez co często ma problemy z nadwagą.

Skłonność do tycia i sposoby odchudzania – w życiu wiele rekompensuje sobie jedzeniem, z czego czerpie nie tylko energię fizyczną, ale także zadowolenie. Aby zachować dobry nastrój, dużo je. Ma skłonności do tycia w okolicach biustu, zalecane ćwiczenia, to naprężanie i rozluźnianie mięśni klatki piersiowej.

Upodobania kulinarne – jedzenie traktuje kultowo. Lokale i restauracje z trudem zaspokajają jego życzenia. Woli gotować sam – niezbyt wymyślnie, raczej konserwatywnie, ale bardzo interesuje się wszystkimi sprawami dotyczącymi kucharzenia – a także dodatkami, światłem, dekoracją stołu. Nie lubi jeść sam, uwielbia, gdy dookoła stołu siedzi rodzina i przyjaciele.

Wskazówki dietetyczne – zalecana jest mieszanka przepisów klasycznych i nowoczesnych. Nadają się one nie tylko dla niego, lecz również dla całej rodziny i przyjaciół. Jest to typ diety rodzinnej.

Zalecane menu:
Śniadaniejajecznica z pieczarkami, kanapka z krabami, naleśnik z syropem klonowym lub malinowym.
Obiadsałatka z kiełbasą na ciepło, zupa jarzynowa.
Kolacja – mięso wołowe z fasolką szparagową, smażona ryba, suflet z kalafiora.

Autorką porad dotyczących diety jest Katarzyna Południak.
Jeśli chcesz porozmawiać z Katarzyną Południak skontaktuj się!