GotowaniePrzepisyRoladki z kapustą włoską

Roladki z kapustą włoską

Roladki z kapustą włoską
28.03.2006 13:22, aktualizacja: 30.03.2006 14:47

Nadziewane mięsem z kurczaka z dodatkiem brokułów.

30 min, 6 porcji

Składniki:
- 6 pojedynczych piersi z kurczaka
- sól
- pieprz
- 1 róża brokułów
- kilka liści kapusty włoskiej
- 1 kostka rosołowa
- kilka ziaren pieprzu
- listek laurowy

Dokładnie opłukać, osuszyć piersi z kurczaka,
delikatnie rozbić kuchennym młotkiem,
oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 30 minut,
liście kapusty opłukać, z każdego ściąć zgrubiałą łodygę,
różę brokułów opłukać, podzielić na małe różyczki,
na każdym płacie mięsa ułożyć po 2-3 różyczki brokułów, zwinąć w roladkę, owinąć liściem kapusty, obwiązać bawełnianą nitką,
w płaskim naczyniu zagotować ok. 1 l wody z kostką rosołową, ziarnami pieprzu i listkiem laurowym,
do wrzącego rosołu włożyć roladki, gotować na małym ogniu ok. 20 minut.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (0)
Zobacz także