40 min, 4 porcje
1 porcja 470 kalorii
- 2 pstrągi
- sól
- pieprz
- cytryna
- 15 dag pieczarek
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- po 1 szklance ugotowanego ryżu i kaszy gryczanej
- 1 łyżka gorczycy
- po 5 dag żółtego sera i masła
- gałązka bazylii
Sprawione ryby skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawami. Cebulę i pieczarki podrumienić na oleju, przesmażyć z ryżem.
Farsz wymieszać z kaszą gryczaną, gorczycą i startym serem, przyprawić do smaku, farszem napełnić ryby, rozcięty bok spiąć wykałaczkami.
Ryby ułożyć na folii aluminiowej, na wierzchu położyć listki bazylii i trochę masła, luźno zawinąć w folię, piec ok. 20 min w 180°C.