Skorpion
Skorpiony rzadko przywiązują wagę do jedzenia. Lepiej znają teorię dobrego i zdrowego odżywiania niż praktykę. Nie dbają o swoje ciało.
28.03.2006 | aktual.: 03.04.2006 10:28
Osobowość - Skorpiony rzadko przywiązują wagę do jedzenia. Lepiej znają teorię dobrego i zdrowego odżywiania niż praktykę. Nie dbają o swoje ciało.
Skłonności do tycia i sposoby odchudzania - Skorpion może być dość gruby lub całkiem chudy. Kokietuje czasami swoim ekstremalnym wyglądem. Zwraca tym samym na siebie uwagę, a zainteresowanie innych jest dla niego niezwykle ważne. Ma skłonności do tycia w brzuchu, więc zalecane ćwiczenia to skłony i podnoszenie nóg (nożyce).
Upodobania kulinarne - niektóre Skorpiony jedzą bez umiaru, inne praktycznie wcale, niemal do samounicestwienia. Nie lubią stać przy kuchni, gotowanie nie sprawia im przyjemności, istnieją dla nich rzeczy ważniejsze. Partnerzy Skorpionów powinni sami gotować, bo inaczej albo bardzo schudną, albo przytyją od niezdrowego szybkiego jedzenia.
Wskazówki dietetyczne - Skorpiony muszą coś zrobić dla swojego ciała, aby uzyskać dobry nastrój. Powinny jeść dużo świeżych owoców i jarzyn, bogatych w składniki mineralne. Jeśli poprawią swój nastrój, będzie dobrze.
Zalecane menu:
Śniadanie - muesli, chleb z twarożkiem i pomidorem lub ogórkiem.
Obiad i kolacja - szpinak z jajkiem, ziemniaki beszamelowe ze szpinakiem, filet z kurczaka ze szpinakiem, brokuły z patelni, brokuły z serem, zupa z brokułów.
Kolacja - suflet z brokułów, cykoria lub por z patelni, smażona ryba lub mięso.
Autorką porad dotyczących diety jest Katarzyna Południak.
Jeśli chcesz porozmawiać z Katarzyną Południak skontaktuj się!