GotowaniePrzepisySpaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Potrawa będzie smaczniejsza, jeśli makaron dodasz do sosu i chwilę podgrzejesz.

Spaghetti bolognese

18.08.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:32

Składniki
- 40 dag makaronu spaghetti
- sól
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 40 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego lub drobiowego
- 6 pomidorów
- ząbek czosnku
- pieprz
- 2–3 krople sosu tabasco
- 3 łyżki startego parmezanu

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku, osączyć; cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso, przesmażyć; pomidory umyć, sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę, oddzielić stwardniałe kawałki; dodać do mięsa razem z posiekanym czosnkiem, dusić 5 minut; sos przyprawić tabasco, solą i pieprzem; makaron rozłożyć na talerze, na każdej porcji położyć mięsny sos, posypać parmezanem; potrawa będzie smaczniejsza, jeśli makaron dodasz do sosu i chwilę podgrzejesz.

Komentarze (0)