GotowaniePrzepisyTrójkątne grzanki

Trójkątne grzanki

Trójkątne grzanki
14.04.2005 14:47, aktualizacja: 20.02.2006 14:44

Posmarować masą z bryndzy.

Składniki (5 porcji):
- 5 kromek pieczywa tostowego
- 200 g bryndzy
- 3 łyżki stołowe białego wina
czarny pieprz
- 1/2 łyżeczki oregano
- 1 łyżeczka siekanej pietruszki ewentualnie drobno posiekany ząbek czosnku

  1. Kromki chleba ułożyć na blasze do pieczenia. Przypiec lekko w trybie Grill z jednej strony. Kromki przekroić po przekątnej.
  2. Bryndzę wymieszać z pozostałymi składnikami. Masą posmarować trójkątne tosty i piec na złotożółty kolor w temp. 250°C przez 6-8 minut.
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (0)
Zobacz także