GotowaniePrzepisyZdrowy, szybki, w kubku

Zdrowy, szybki, w kubku

Zdrowy, szybki, w kubku
Źródło zdjęć: © 123RF
26.06.2014 12:33, aktualizacja: 26.06.2014 13:12

Zdrowy, bez konserwantów, z naturalnych składników – tak powinien wyglądać pierwszy posiłek w ciągu dnia. Jak w porannym pośpiechu znaleźć czas na przygotowanie pełnowartościowego śniadania? Teraz jest to możliwe – na rynku pojawił się śniadaniowy Quicker – skomponowana z naturalnych składników przekąska, idealna do pracy, szkoły, na wycieczkę

Zdrowy, bez konserwantów, z naturalnych składników – tak powinien wyglądać pierwszy posiłek w ciągu dnia. Jak w porannym pośpiechu znaleźć czas na przygotowanie pełnowartościowego śniadania? Teraz jest to możliwe – na rynku pojawił się śniadaniowy Quicker – skomponowana z naturalnych składników przekąska, idealna do pracy, szkoły, na wycieczkę.

* OWOCOWA ENERGIA NA DZIEŃ DOBRY*
Quicker śniadaniowy to kompozycja płatków kukurydzianych, owoców i pszenicy, bogata w błonnik, pozbawiona konserwantów, wzmacniaczy smaku oraz sztucznych barwników. Wystarczy dodać do przekąski jogurt, kefir lub mleko, aby w błyskawiczny sposób przygotować pyszne, energetyczne i zdrowe śniadanie.

Quicker dostępny jest w dwóch wersjach smakowych: wiśnia-banan oraz malina-banan-czarna porzeczka. Owoce stanowią aż 34 proc. składu w każdym opakowaniu. Odpowiednia kompozycja owoców oraz zbóż to zdrowa, lekka i smaczna alternatywa dla kanapek, która dostarczy organizmowi niezbędnej energii.

NIE TYLKO DLA ASTRONAUTÓW

Produkty marki QUICKER to przekąski stworzone z myślą o potrzebach osób aktywnych, dla których zdrowe, racjonalne odżywianie ma szczególne znaczenie. Dzięki zastosowaniu podczas produkcji naturalnego procesu suszenia przez mrożenie (liofilizacja), składniki zachowują swoje naturalne właściwości i wartości odżywcze. Obniżone ciśnienie i ominięcie fazy ciekłej pozwala na stworzenie produktów spożywczych wysokiej jakości, pozbawionych konserwantów, wzmacniaczy smaku i sztucznych barwników. Produkty liofilizowane to dania chętnie spożywane przez podróżników, wojsko i astronautów. Doskonale sprawdzają się w sytuacjach, kiedy człowiek potrzebuje sporej dawki energii, a warunki, w których przebywa, nie pozwalają na przygotowywanie potraw od podstaw.

Źródło artykułu:Informacja prasowa
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (0)
Zobacz także