GotowaniePrzepisyŻeberka z chili

Żeberka z chili

Podawać z ryżem na sypko.

Żeberka z chili

17.11.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:36

30 min, 4 porcje
Porcja 450 kcal

Składniki:
- 80 dag żeberek wieprzowych
- sól
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 2 papryczki chili
- por lub cebulki dymki ze szczypiorkiem
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- olej

Z żeberek skroić tłuszcz, pokroić na kawałki, tak aby w każdym była kostka, oprószyć pieprzem, natrzeć czosnkiem roztartym z solą,
pora lub cebulki drobno posiekać, wrzucić do garnka,
na patelni rozgrzać olej, obsmażyć żeberka, przełożyć do garnka, podlać wodą i dusić z porem, aż będą miękkie, dodać posiekaną papryczkę i koncentrat, chwilę poddusić, przyprawić,
podawać z ryżem na sypko.

Komentarze (0)