Domowe chipsy z jabłek
Jabłkowe chipsy to zdrowa propozycja na drugie śniadanie lub propozycja do chrupania z małą ilością kalorii. Można je kupić w sklepie, ale lepszym i tańszym rozwiązaniem będzie przygotowanie ich w domu.
02.12.2016 | aktual.: 05.02.2019 14:15
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Składniki:
- 4 jabłka
- 1 łyżka cynamonu
- 1 łyżeczka cukru kokosowego
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 120 stopni C. Jabłka umyć, osuszyć i pokroić w plasterki lub w mniejsze kawałki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i umieścić na niej jabłka. Oprószyć cynamonem i cukrem kokosowym. Suszyć w piekarniku ok. 2 godzin. i na kratkę do pieczenia, lub blaszkę wkładamy umyte, pokrojone jabłka. Można posypać je cynamonem. Suszymy 2-3h. Ja suszyłam około 2h, bo wole takie bardziej mięsiste w środku.