GotowaniePrzepisyDomowe chipsy z jabłek

Domowe chipsy z jabłek

Jabłkowe chipsy to zdrowa propozycja na drugie śniadanie lub propozycja do chrupania z małą ilością kalorii. Można je kupić w sklepie, ale lepszym i tańszym rozwiązaniem będzie przygotowanie ich w domu.

Domowe chipsy z jabłek
Źródło zdjęć: © www.sliwkawegierka.pl

02.12.2016 | aktual.: 05.02.2019 14:15

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

  • 4 jabłka
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru kokosowego

Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 120 stopni C. Jabłka umyć, osuszyć i pokroić w plasterki lub w mniejsze kawałki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i umieścić na niej jabłka. Oprószyć cynamonem i cukrem kokosowym. Suszyć w piekarniku ok. 2 godzin. i na kratkę do pieczenia, lub blaszkę wkładamy umyte, pokrojone jabłka. Można posypać je cynamonem. Suszymy 2-3h. Ja suszyłam około 2h, bo wole takie bardziej mięsiste w środku.

Źródło artykułu:WP Kuchnia
chipsyprzekąskajabłka
Komentarze (0)