Koktajl jagodowy
Jagody, czyli jedne ze skarbów lata, doskonale smakują niezależnie od tego, w jakiej wersji je podamy. O ile jednak pierogi z jagodami wymagają większego nakładu pracy, o tyle przygotowanie koktajlu jagodowego zajmie nam maksymalnie 10 minut. Taki napój z kostkami lodu to doskonała propozycja na ochłodę.
Składniki:
1 litr maślanki
500 ml kefiru
3 łyżki miodu
300 g umytych czarnych jagód
Przygotowanie:
Wszystkie składniki miksujemy. Na koniec możemy dodać kilka listków mięty. Przelewamy do szklanek i gotowe. Pyszny i szybki sposób na orzeźwienie w upalne dni. Koktajl nie jest zbyt słodki. Miód możemy zastąpić cukrem, osobiście wolę tę wersję z miodem.
Sprawdź również: sernik z konfiturą z czerwonej porzeczki
Zobacz także: Koktajle - prosty sposób na odchudzanie