Moda na koktajle
Zdrowe, smaczne i pożywne – orzeźwiają, dodają sił i łatwo je przyrządzić w domu. Koktajle to najsmaczniejszy trend sezonu, jeśli jeszcze nie pojawiły się w Waszej diecie, zdecydowanie polecamy – są niskokaloryczne, dostarczają witamin i oczyszczają układ pokarmowy.
Zdrowe, smaczne i pożywne – orzeźwiają, dodają sił i łatwo je przyrządzić w domu. Koktajle to najsmaczniejszy trend sezonu, jeśli jeszcze nie pojawiły się w Waszej diecie, zdecydowanie polecamy – są niskokaloryczne, dostarczają witamin i oczyszczają układ pokarmowy.
Najlepiej sprawdzają się w formie dodatku do urozmaiconego menu. - Zielone koktajle to dobry sposób na przemycenie codziennej dawki warzyw, oczyszczenie i uregulowanie wewnętrzej gospodarki. Nie są jednak alternatywą dla codziennej diety – tłumaczy ekspert z zespołu Noble Health, Agnieszka Owczarek. To rodzaj zdrowej przekąski na drugie śniadanie, podwieczorek lub deser, ale nigdy nie będą stanowiły np. pełnowartościowego obiadu”. Koktajle lub saszetki przez nas rekomendowane posiadają wszystkie niezbędne witaminy, minerały oraz substancje odżywcze. Zajmują niewiele miejsca, można je więc zabrać ze sobą na uczelnię, do pracy, czy na wakacje. Są wygodne w użyciu, wystarczy zalać je ciepłą wodą lub wymieszać w małej butelce wody. Dobrym przykładem jest suplement diety Get Slim DayTime w saszetkach. Zawiera m.in. ekstrakty z zielonej kawy, zielonej herbaty i guarany, które w naturalny sposób zwiększają tempo przemiany materii. Piecie dwóch saszetek Get Slim DayTime dziennie, o godzinie 11 i 15 doda energii i
pomoże pozbyć się zbędnych kilogramów bez uczucia głodu.
Banan, jarmuż, siemię lniane – z czego zrobić dobry koktajl?
Przepis na dobry koktajl jest bajecznie prosty, trzeba wyjąć z lodówki trzy owoce lub warzywa, dolać trochę wody i wrzucić do blendera albo sokowirówki. Niektóre witaminy dobrze przyswajają się tylko w połączeniu z tłuszczami, dlatego warto dodać do napoju kilka kropel oleju, np. winogronowego.
OWOCE:
kiwi, banan, jabłko, porzeczka, truskawka, malina, jagoda, mango, cytrusy, arbuz, awokado.
WARZYWA:
kapusta, pomidor, marchew, ogórki, natka pietruszki, szpinak, jarmuż, rzeżucha, burak.
ZIOŁA:
cynamon, imbir, melisa, tymianek, pieprz, kminek, mięta, papryka chili, bazylia, oregano.
DODATKI:
otręby, nasiona, pestki, siemię lniane,orzechy, miód, suszone warzywa i owoce.