GotowaniePrzepisyPlacuszki pomidorowe
Placuszki pomidorowe
Chrupiące i nietypowe w smaku. Diana Kowalczyk, autorka "Mientablog", proponuje placuszki we włoskim stylu.
10.06.2016 | aktual.: 24.02.2017 10:10
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Ekspresowe w przygotowaniu pomidorowe placuszki posmakują zarówno najmłodszym, jak i dorosłym.
Składniki:
- 2 średnie pomidory
- jajko
- 4 łyżki mąki orkiszowej jasnej
- łyżka amarantusa ekspandowanego
- 0/5 cebuli
- 2 łyżki posiekanej bazylii
- olej do smażenia
- jogurt do podania
Umyte i obrane pomidory ścieramy do miski. Cebulę kroimy na drobniutką kosteczkę. Wszystko mieszamy ze sobą a nastęnie na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażymy placuszki. Gdy będą rumiane z obu stron przekładamy je na talerz i za pomocą ręcznika kuchennego odsączamy z oleju. Podajemy z jogurtem.
Zobacz także: pomysł na szybki obiad - burrito z pieczoną ciecierzycą
Źródło: www.mientablog.pl
POLECAMY: