Trwa ładowanie...
#ŻYĆLEPIEJ

Placuszki pomidorowe

Chrupiące i nietypowe w smaku. Diana Kowalczyk, autorka "Mientablog", proponuje placuszki we włoskim stylu.
Share
Placuszki pomidorowe
Placuszki pomidoroweŹródło: www.mientablog.pl
dzcpiwh

Ekspresowe w przygotowaniu pomidorowe placuszki posmakują zarówno najmłodszym, jak i dorosłym.

Składniki:

  • 2 średnie pomidory
  • jajko
  • 4 łyżki mąki orkiszowej jasnej
  • łyżka amarantusa ekspandowanego
  • 0/5 cebuli
  • 2 łyżki posiekanej bazylii
  • olej do smażenia
  • jogurt do podania

Umyte i obrane pomidory ścieramy do miski. Cebulę kroimy na drobniutką kosteczkę. Wszystko mieszamy ze sobą a nastęnie na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażymy placuszki. Gdy będą rumiane z obu stron przekładamy je na talerz i za pomocą ręcznika kuchennego odsączamy z oleju. Podajemy z jogurtem.

dzcpiwh

Zobacz także: pomysł na szybki obiad - burrito z pieczoną ciecierzycą

Źródło: www.mientablog.pl

POLECAMY:

Buraczane pierogi z botwinką, fetą i chrzanową śmietanką

dzcpiwh

Pomidor - zdrowszy surowy czy przetworzony?

Zobacz także: kuskus z pomidorami i koktajl pomidorowy

dzcpiwh

Podziel się opinią

Share
dzcpiwh
dzcpiwh