GotowaniePrzepisyPlacuszki pomidorowe

Placuszki pomidorowe

Chrupiące i nietypowe w smaku. Diana Kowalczyk, autorka "Mientablog", proponuje placuszki we włoskim stylu.

Placuszki pomidorowe
Źródło zdjęć: © www.mientablog.pl

10.06.2016 | aktual.: 24.02.2017 10:10

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Ekspresowe w przygotowaniu pomidorowe placuszki posmakują zarówno najmłodszym, jak i dorosłym.

Składniki:

  • 2 średnie pomidory
  • jajko
  • 4 łyżki mąki orkiszowej jasnej
  • łyżka amarantusa ekspandowanego
  • 0/5 cebuli
  • 2 łyżki posiekanej bazylii
  • olej do smażenia
  • jogurt do podania

Umyte i obrane pomidory ścieramy do miski. Cebulę kroimy na drobniutką kosteczkę. Wszystko mieszamy ze sobą a nastęnie na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażymy placuszki. Gdy będą rumiane z obu stron przekładamy je na talerz i za pomocą ręcznika kuchennego odsączamy z oleju. Podajemy z jogurtem.

POLECAMY:

Źródło artykułu:mientablog.pl
Komentarze (0)