Dieta na chłodne dni. Wzmocnij odporność
Witamina A
Jeżeli wciąż się przeziębiamy, zapadamy na infekcje gardła i katar, albo dostajemy wysokiej gorączki, oznacza to, że w naszym organizmie brakuje kilku niezbędnych składników. Zmieńmy dietę na pełną cennych substancji, budujących odporność organizmu.
Coraz chłodniejsze dni sprawiają że zwiększa się ilość infekcji i przeziębień. Aby ich uniknąć warto pomyśleć o zabezpieczeniu się przed nimi, nie tylko poprzez cieplejszy ubiór i unikanie chłodu.
Jeżeli nasza odporność jest słaba, wciąż się przeziębiamy, zapadamy na infekcje gardła i katar, albo dostajemy wysokiej gorączki, oznacza to, że w naszym organizmie brakuje kilku niezbędnych składników, takich jak: witamina A, C, D, B11 oraz cynk. Musimy zatem zmienić dietę na pełną cennych substancji, budujących odporność organizmu.
Stałym składnikiem diety powinna być witamina A, wpływająca na wzrost wytwarzania ciał odpornościowych we krwi. Znajdziemy ją w jajkach, serze, mleku, żółtych, pomarańczowych i czerwonych owocach i warzywach np. w marchwi, czerwonej papryce, dyni, morelach a także w sałacie.
(gabi/mtr), kobieta.wp.pl