GotowaniePrzepisyKlopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym

Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym

Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym
Źródło zdjęć: © shutterstock

16.09.2011 11:13, aktual.: 16.09.2011 11:35

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Każdy szef kuchni oraz wytrawna pani domu potwierdzą, że najlepsze klopsiki powstają z chudego mięsa. Dlatego Pudliszki do przyrządzenia swoich używają dokładnie wyselekcjonowanej wieprzowiny, a smak wzbogacają marchwią, cebulą i pietruszką. Całość dopełnia przepyszny sos pomidorowy, bo w Pudliszkach wiemy, jak wydobyć z pomidora to, co najlepsze...

Każdy szef kuchni oraz wytrawna pani domu potwierdzą, że najlepsze klopsiki powstają z chudego mięsa. Dlatego Pudliszki do przyrządzenia swoich używają dokładnie wyselekcjonowanej wieprzowiny, a smak wzbogacają marchwią, cebulą i pietruszką. Całość dopełnia przepyszny sos pomidorowy, bo w Pudliszkach wiemy, jak wydobyć z pomidora to, co najlepsze. W efekcie powstało gotowe danie, które świetnie smakuje, a dodatkowo jego charakter sama możesz określić poprzez dobranie do niego dodatków: po włosku ze spaghetti, szwedzku z frytkami, czy może tradycyjne z puree ziemniaczanym?

Nasza propozycja na dziś to klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym podane na sposób włoski - z makaronem Conchiglie (duże muszle) oraz bazylią. Jeśli jednak masz ochotę na bardziej polski wymiar klopsików, jako dodatek na patelni podsmaż pyszne kopytka Pudliszki.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także
Komentarze (1)