III edycja Warsztatów Kulinarnych
Dołącz do grona Uczestników Warsztatów Kulinarnych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej! Już po raz trzeci miłośnicy gotowania będą mieli okazję spotkać się z wybitnymi kucharzami i pod ich okiem rozwijać swoje kulinarne fascynacje. Po daniach głównych oraz zupach, czas na przystawki!
Dołącz do grona Uczestników Warsztatów Kulinarnych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej! Już po raz trzeci miłośnicy gotowania będą mieli okazję spotkać się z wybitnymi kucharzami i pod ich okiem rozwijać swoje kulinarne fascynacje. Po daniach głównych oraz zupach, czas na przystawki!
Pierwsza edycja Warsztatów Kulinarnych pozwoliła Uczestnikom poznać oryginalne przepisy na dania główne, w których przygotowaniu pomagał im szef kuchni Jarosław Uściński. Tematem przewodnim drugiej edycji były z kolei zupy, przygotowywane przez Uczestników według przepisów Karola Okrasy. Podczas obydwu edycji wszystkim udało się stworzyć niepowtarzalną atmosferę oraz zdecydowanie zaprzeczyć znanemu powiedzeniu – gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść.
Degustacja potraw podczas III edycji Warsztatów Kulinarnych odbędzie się 16 czerwca (w sobotę) w Restauracji Smaki Warszawy, oferującej zachwycające zmysły dania polskie. Szef kuchni – Kamil Kosnowski, pasjonujący się okresem 20-lecia międzywojennego w Polsce, a w szczególności przedwojenną Warszawą, której wielokulturowość objawiała się także w zróżnicowanej ofercie kulinarnej - w swoich daniach próbuje odtworzyć smaki tamtego czasu.
W niedzielę (17 czerwca) Kamil Kosnowski wraz z Marcinem Budynkiem, pokażą Uczestnikom jak łączyć tradycję z nowoczesnością podczas przygotowywania wyśmienitych przystawek.
Udział w Warsztatach Akademii Kulinarnej jest całkowicie bezpłatny, nie ma żadnych ukrytych kosztów.
Do poszczególnych edycji uczestnicy mogą zgłaszać się na zasadach konkursowych na stronie www.polska-gotuje.pl