Zupa krem z melona z mleczkiem kokosowym i krewetkami
Owoce egzotyczne coraz częściej trafiają na polskie stoły. Jednym z takich produktów jest melon. Blogerka Paulina Krajewska wykorzystała go do przygotowania pysznej zupy. Pisze o niej następująco:
- Zupa krem z melona to dla miłośników tego owocu przepyszna gratka. Ja uwielbiam wszelkie kremowe zupy, melon natomiast to mój ulubiony owoc, dlatego też taka zupa jest dla mnie strzałem w dziesiątkę. Wspaniale orzeźwia, wprowadzając w egzotyczny klimat za sprawą mleczka kokosowego oraz przypraw. Podana na ciepło będzie pysznie rozgrzewać podczas chłodnych dni!
26.06.2015 | aktual.: 26.06.2015 17:52
Owoce egzotyczne coraz częściej trafiają na polskie stoły. Jednym z takich produktów jest melon. Blogerka Paulina Krajewska wykorzystała go do przygotowania pysznej zupy. Pisze o niej następująco:
- Zupa krem z melona to dla miłośników tego owocu przepyszna gratka. Ja uwielbiam wszelkie kremowe zupy, melon natomiast to mój ulubiony owoc, dlatego też taka zupa jest dla mnie strzałem w dziesiątkę. Wspaniale orzeźwia, wprowadzając w egzotyczny klimat za sprawą mleczka kokosowego oraz przypraw. Podana na ciepło będzie pysznie rozgrzewać podczas chłodnych dni!
Blogerka poleca dodać do tej potrawy świeże listki kolendry, podsmażone na maśle krewetki, kawałek pieczywa, np. bagietki, grzanki lub groszek ptysiowy.
Składniki na zupę krem z melona (ok 2-4 porcje): 1 większy melon, 200 ml mleczka kokosowego, 1-2 łyżeczek curry, chilli do smaku, sól do smaku.
Przygotowanie: obranego i pozbawionego pestek pestek melona zblenduj z pozostałymi składnikami na jednolitą masę i już.
* * www.justmydelicious.com rel="nofollow">* Paulina Krajewska*