WP Kobieta

Polecane
Tematy
Fit
11.02.10 (15:59)

Co jeść, kiedy mamy niedobór potasu i magnezu?

Co jeść, kiedy mamy niedobór potasu i magnezu?
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
(-sxc.hu)

Co jeść, kiedy mamy niedobór potasu i magnezu?

Najlepszym źródłem magnezu w diecie są następujące produkty: pestki dyni, jak również słonecznika i sezamu, migdały, kasza gryczana, rośliny strączkowe np. fasola, groch, pełnoziarniste produkty zbożowe np. grahamka, pieczywo razowe kakao i czekolada,

Potas jest szeroko rozpowszechnionym pierwiastkiem w produktach spożywczych. Spożywając warzywa i owoce, a także rośliny strączkowe i pełnoziarniste produkty zbożowe jesteśmy w stanie dostarczyć organizmowi potrzebne ilości tego pierwiastka. Szczególnie bogatymi produktami w potas są: rośliny strączkowe,suszone owoce i nasiona i orzechy, ziemniaki, pomidory, banany, winogrona.

Elżbieta Duda-Gmurczyk

Podziel się

www.setpoint.pl
Znajdź z nami swój punkt równowagi!

Polub WP Kobieta
Trwa ładowanie
.
.
.
Głosuj
Głosuj
Wow!
Ważne
Słabe
Straszne
Podziel się na Facebooku