Cukier to biała śmierć? Czym go zastąpić?
Większość z nas nie potrafi wyobrazić sobie herbaty czy kawy bez dodatku cukru. Słodzimy często i dużo, nie zdając sobie sprawy, że te niepozorne białe kryształki nie przynoszą nam nic dobrego, a wręcz szkodzą. Lekarze alarmują – nadmiar cukru sprzyja między innymi otyłości, próchnicy, zakwaszeniu organizmu, utrudnia wchłanianie odżywczych składników. Co więc zrobić? Najlepiej zastąpić cukier zdrowszymi zamiennikami.
Większość z nas nie potrafi wyobrazić sobie herbaty czy kawy bez dodatku cukru. Słodzimy często i dużo, nie zdając sobie sprawy, że te niepozorne białe kryształki nie przynoszą nam nic dobrego, a wręcz szkodzą. Lekarze alarmują – nadmiar cukru sprzyja między innymi otyłości, próchnicy, zakwaszeniu organizmu, utrudnia wchłanianie odżywczych składników. Co więc zrobić? Najlepiej zastąpić cukier zdrowszymi zamiennikami.
POLECAMY: * W czym kryje się cukier?*