Trendy żywieniowe, o których będzie głośno w 2016 roku
Co jeszcze może nas zaskoczyć?
Świerszcze na talerzu, dieta nordycka, biodynamiczne uprawy roślin. To będzie modne w nadchodzącym roku.
Świat oszalał na punkcie zdrowej żywności. Jesteśmy w stanie wydać więcej na produkty z zaufanego źródła, czytamy etykiety i coraz rzadziej dajemy się nabijać w butelkę przed sklepowymi półkami. Wierzymy, że ekologiczne jedzenie zagwarantuje nam nie tylko lepsze zdrowie, ale też samopoczucie. W dodatku bardziej niż kiedykolwiek wcześniej jesteśmy gotowi na eksperymenty w kuchni. Testujemy smaki świata, śledzimy blogi z daniami wegańskim i bezglutenowymi. Chcemy być modni, a modę wyznacza teraz to, co ląduje na naszych talerzach. Pytanie tylko, czy coś jeszcze może nas zaskoczyć? Okazuje się, że nowy rok przyniesie zupełnie inne rozwiązania dla miłośników smaków i kuchni. Zobaczcie sami, jakie trendy prognozują żywieniowcy, kucharze i dietetycy z całego świata.