GotowaniePrzepisyEwa Wachowicz uwielbia gotować

Ewa Wachowicz uwielbia gotować

Pani Ewa Wachowicz to nie tylko była Miss Polonia i III wicemiss świata, ale również producentka filmowa i pasjonatka dobrej kuchni. Swoje kulinarne pomysły Pani Ewa spisała w książce "Słodki świat Ewy Wachowicz". Pani Ewa przyznaje, że w kuchni lubi zapach, smak i...improwizację.

Ewa Wachowicz uwielbia gotować
Źródło zdjęć: © Jupiterimages

04.07.2008 | aktual.: 27.06.2010 17:34

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Pani Ewa Wachowicz to nie tylko była Miss Polonia i III Wicemiss Świata, ale również producentka filmowa i pasjonatka dobrej kuchni. Swoje kulinarne pomysły Pani Ewa spisała w książce "Słodki świat Ewy Wachowicz". Pani Ewa przyznaje, że w kuchni lubi zapach, smak i... improwizację.

Na stronie internetowej pani Ewy znajdziemy ciekawe propozycje dań, zarówno z kuchni polskiej, jak rosół z kluskami czy kapuśniak na golonce, jak i przysmaki z kuchni świata - przepis na pesto lub paprykę z rozmarynem. Jednak wielką miłością i specjalnością Pani Ewy są desery. Ewa Wachowicz od lat z powodzeniem przygotowuje je w swojej kuchni i jak stwierdza: smakują wszystkim, nie tylko córeczce Oli i całej rodzinie, ale także przyjaciołom i znajomym.

Po przygodzie z polityką Ewa Wachowicz rozpoczęła pracę w charakterze producentki telewizyjnej. Odnosiła na tym polu spore sukcesy – największym było wypromowanie cyklu kulinarnych programów Roberta Makłowicza. Jej drugim osiągnięciem był program "Domowa Kawiarenka", w którym uczestniczyły gwiazdy z pierwszych stron gazet.

Kuchnia to bowiem pasja Ewy Wachowicz. Uwielbia gotować, piecze ciasta i ciasteczka, przyrządza desery i inne słodkości. Książkę „Słodki świat Ewy Wachowicz”, nazywa swoim „ukochanym dzieckiem”. Przyznaje, że uwielbia jeść, gotować i wymyślać nowe przepisy. Ostatnio jej pasją jest opracowywanie takich diet, żeby zdrowa żywność i zdrowe odżywianie przestały kojarzyć się z rezygnowaniem ze smacznego jedzenia.

- W kuchni lubię zapach, smak i improwizację – mówi.

ZOBACZ TEŻ:

Komentarze (0)