10 naturalnych produktów, które pomagają uporać się z anemią
Pokrzywa
Wiele Polek ma problem z niedokrwistością, która przejawia się zbyt małą ilością czerwonych ciałek krwi i obniżonym poziomem hemoglobiny.
Wiele Polek ma problem z niedokrwistością, która przejawia się zbyt małą liczbą czerwonych ciałek krwi i obniżonym poziomem hemoglobiny. Najczęstszą przyczyną anemii jest niedobór żelaza. Poprawę zdrowia i samopoczucia powinno przynieść przyjmowanie preparatów z tym mikroelementem oraz spożywanie bogatych w niego produktów naturalnych.
Parząca roślina to jedno z najbogatszych naturalnych źródeł żelaza. Jak stosować pokrzywę? Oczywiście najłatwiej kupić gotową herbatkę lub jeden z licznych preparatów mających w składzie wyciąg z tej rośliny.
Możemy też zebrać (oczywiście w rękawiczkach) młode liście i ususzyć je albo wykorzystać jako dodatek do sałatek, jajecznicy czy omletów. Wyciśnięty z pokrzywy sok to świetne remedium nie tylko na anemię, ale również skuteczny sposób na oczyszczenie organizmu z toksyn.
Tekst: (RAF)/(kg), WP Kobieta