Co jeść, żeby mieć ładną opaleniznę?
Zmiany w menu wprowadź od razu
Koniec z czerwoną i obolałą skórą! W te wakacje przygotowujemy się profesjonalnie do opalania! Nie tylko inwestujemy w dobre kosmetyki chroniące nas przed promieniami UV, ale także zmieniamy dietę. Dostarczając organizmowi odpowiednich składników możemy sprawić, że skóra o wiele lepiej zniesie ekspozycję na słońce. A my będziemy się cieszyć trwałą i piękną opalenizną jeszcze długi czas po powrocie z wakacji.
Koniec z czerwoną i poparzoną skórą! W te wakacje przygotowujemy się profesjonalnie do opalania. Nie tylko inwestujemy w dobre kosmetyki chroniące nas przed promieniami UV, ale także zmieniamy dietę. Dostarczając organizmowi odpowiednich składników możemy sprawić, że skóra o wiele lepiej zniesie ekspozycję na słońce. A my będziemy się cieszyć trwałą i piękną opalenizną jeszcze długi czas po powrocie z wakacji.
Nawet, jeśli wyjazd na urlop planujemy w połowie lipca, zmiany w menu najlepiej wprowadzić od razu i trzymać się nowej diety aż do momentu powrotu z wczasów. W tym czasie w naszym organizmie wytworzą się rezerwy potrzebnych nam substancji.
Dzięki temu, w pierwsze dni urlopu - kiedy zaczynamy opalać zupełnie bladą i nieprzyzwyczajoną do słońca skórę - unikniemy wystąpienia piekącego zaczerwienienia oraz nieestetycznie wyglądającego łuszczenia się naskórka.
Drobne oparzenia mogą się zdarzyć nawet, jeśli używamy kremów do opalania. Narażone na nie są szczególnie osoby z jasną karnacją. Kremy działają na skórę powierzchniowo. My możemy wzmocnić ochronę przed promieniami UV dodatkowo od wewnątrz, odpowiednio odżywiając organizm. Jak to zrobić?
Tekst na podst. doctissimo.fr Anna Loska/(AL)/(kg), kobieta.wp.pl
POLECAMY: * Gwiazdy w kostiumach kąpielowych*