Nie wiesz, jak poruszyć temat finansów w związku? Chciałabyś coś zmienić w swoim życiu? Ta grupa jest dla Ciebie!
Orzechy kojarzymy ze zdrową przekąską, która ma wspomagać pracę serca, mózgu czy kondycję skóry. Niestety nie każde będą działać dobroczynnie, a wręcz przeciwnie. Niektóre z nich mogą nawet szkodzić. Znany dietetyk radzi, jakich lepiej unikać.
Kotlety mielone to jedno z ulubionych dań Polaków. Z ziemniakami i buraczkami lub inną surówką idealnie nadają się na rodzinny obiad. Oprócz standardowej wersji warto wprowadzić czasem pewną modyfikację. Gwarantujemy, że ten przepis zachwyci wszystkich domowników.
Zdarza się, że podczas smażenia popełniamy pewne błędy. Mogą one nie tylko odbierać smak potrawom, ale przede wszystkim zaszkodzić naszemu zdrowiu. Oto czego nigdy nie robić podczas korzystania z patelni.
Podczas zakupów spożywczych, nie zawsze zwracamy uwagę na wygląd opakowania. Czasami bezmyślnie wkładamy produkty do koszyka, a później bez zastanowienia je zjadamy. Jednak może zdarzyć się, że zaskoczy nas niemiła niespodzianka w postaci bombażu.
Lizanie przez psa często odbierane jest przez nas jako przejaw sympatii. Jednak z naukowego punktu widzenia, takie zachowanie może być zupełnie innym komunikatem, który nasz zwierzak chce nam przekazać. Zobacz, co może oznaczać.
Jak zrobić jajecznicę, która zachwyci każdego? Spróbuj metody Gordona Ramsaya. Kremowa konsystencja i niepowtarzalny smak to efekt kilku prostych trików i dodatków.
Jedna z pracownic firmy Lindt opublikowała w mediach społecznościowych wideo, na którym pokazuje zawartość świątecznej paczki. W komentarzach aż zawrzało. Internauci są zachwyceni, a duża część z nich nie kryła swojej zazdrości. Zobacz, co zawierał prezent.
Anna Starmach już prawie rok temu zrezygnowała z telewizyjnej kariery. Niestety znana cukierniczka była do tego zmuszona. Wszystko przez chorobę, która momentami nie pozwalała jej wstać z łóżka. Teraz otworzyła się i opowiedziała o swoich zmaganiach z depresją.
Ostropest plamisty, choć często niedoceniany za swój kolczasty wygląd, zyskuje na popularności dzięki wyjątkowym właściwościom zdrowotnym. To naturalny skarb, który nie tylko kosztuje niewiele, ale również wspiera pracę wątroby.
Jajecznica znajduje się na liście ulubionych śniadań Polaków. Dzięki wielu wartościom odżywczym potrafi dać nam energię na cały poranek. Jeśli znudziła ci się już klasyczna wersja, warto sięgnąć po jajecznicę w wersji francuskiej. Gwarantujemy, że ten przepis cię zachwyci.
Ziemniaki są uwielbianym przez Polaków dodatkiem obiadowym. Wiele osób nie wyobraża sobie, żeby na talerzu nie znalazły się w towarzystwie mięsa czy ryby. Jednak niektórzy, gotując je, popełniają błąd, przez który stają się twarde i tracą wartości odżywcze. Łatwo go uniknąć.
To ważne, aby każdy z nas zaczął dbać o środowisko. W tym celu zobowiązani jesteśmy do segregacji odpadów. Mimo że robimy to od dawna, wciąż popełniamy w tej kwestii ogromne błędy, za które możemy zostać surowo ukarani.
Polacy uwielbiają łososia. Bardzo często gości na wigilijnych stołach, wypierając przy tym tradycyjnego karpia. Czy jednak to aby na pewno dobry wybór?
To jedna z najstarszych przypraw na świecie o niesamowitych właściwościach. Jednak mało kto wie, że jest nie tylko świetnym dodatkiem do potraw, ale także potrafi wspierać metabolizm i spalać tkankę tłuszczową. To potwierdzają najnowsze badania naukowe.
Każdego dnia na świecie wypijamy około 2,25 miliarda filiżanek kawy. Dla wielu z nas poranna kawa to coś więcej niż zwykły napój – to rytuał, chwila wytchnienia i sposób na pobudzenie do działania. Ale co właściwie dzieje się w naszym organizmie po wypiciu kawy, że działa ona tak skutecznie? A może warto zastanowić się nad tym, jak wybrać najlepsze ziarna, by maksymalnie wykorzystać jej potencjał? Sprawdźmy, co o kawie mówi nauka i jak zamienić zwykłą filiżankę w wyjątkowe doświadczenie.
Sałatka jarzynowa to potrawa, która gości niemal na każdym świątecznym stole. Przepisów jest wiele, ale istnieje pewien patent, który zapewni wyrazisty i aromatyczny smak na długo.
Folia aluminiowa nie bez powodu często gości w naszych kuchniach. To właśnie nią owijamy kanapki do szkoły lub pracy, a także zabezpieczamy różne potrawy. Czy jednak na pewno warto ją do tego wykorzystywać? Ekspert mówi o złudnym zabezpieczeniu.
Przechowywanie jedzenia na balkonie to praktyka, która jesienią i zimą zyskuje na popularności. Szczególnie wśród mieszkańców bloków, gdzie przestrzeń w kuchni często jest dość ograniczona. Sprawdźcie, o czym warto pamiętać.
Święta to czas, kiedy na naszych stołach królują ryby. Oprócz karpia i dorsza warto sięgnąć po mniej znaną rybę, która podbija serca kucharzy i smakoszy. Jest najzdrowszą i najsmaczniejszą opcją na Boże Narodzenie.
Często rezygnujemy ze spożywania jajek w obawie przed zwiększeniem cholesterolem. Okazuje się jednak, że w żółtku występują niemal wszystkie witaminy, jakie zna natura, m.in. B12, A+E kwas foliowy, fosfolipidy, dzięki którym dobrze funkcjonują mózgi i serca. Ile zatem jeść ich tygodniowo?
Zapomniałeś rozmrozić mięso i teraz kombinujesz, jak przyspieszyć ten proces? Już nie musisz czekać godzinami, by "lodowa bryła" stała się gotowa do przyrządzenia. Znamy sposób, który ułatwi ci życie. Sprawdź, jak rozmrozić mięso w 20 minut.
Kamień w czajniku to zmora wielu domów. Regularne użytkowanie urządzenia powoduje osadzanie się wapnia i magnezu, które psują smak napojów. Czy istnieje skuteczny sposób na uniknięcie tego problemu? Istnieje jeden trik, który mało kto zna.
Pieczarki są dodatkiem, który nadaje aromatu i smaku wielu potrawom. Szczególnie teraz, przed zbliżającym się okresem świątecznym, warto wiedzieć, jak się z nimi obchodzić. Wielu z nas zadaje sobie pytanie: obierać pieczarki czy nie obierać? Rozwiewamy wszystkie wątpliwości.
Rosół to synonim polskiej kuchni, ale jak zrobić go naprawdę dobrze? Kluczem są odpowiednie techniki i sekrety, które sprawią, że będzie on nie tylko klarowny, ale i niezwykle esencjonalny.