Przygotowanie owsianki
Ugotuj owsiankę z 6-7 łyżek płatków owsianych na 2 litrach chudego mleka. Przygotowana potrawa musi ci wystarczyć na cały dzień, podziel więc ją na 5-6 porcji. Osoby pracujące przygotowaną owsiankę mogą wziąć w termosie do pracy lub podgrzać w mikrofali.
Pierwszą zjedz np. o godzinie 8 i potem co 2-3 godziny sięgaj po następne. Do każdej porcji podgrzanej owsianki wsyp dodatkowo 2-3 łyżki otrąb owsianych i chwilę odczekaj, aż zmiękną pod wpływem gorącego mleka, potem zjedz.
W trakcie jednodniowej diety owsianej zrezygnuj ze słodzenia herbaty lub kawy. Jeśli nie lubisz gorzkich napojów, wlej trochę mleka lub użyj słodziku. Pij natomiast dużo wody lub ziołowych herbatek. Są duże szanse na to, że już po jednym dniu stosowania diety owsianej twój brzuch przestanie odstawać.
(gabi)/WP Kobieta