Wegetariański wrap
Składniki: 2 placki tortilli, 1 kostka tofu marynowanego lub wędzonego, 2 młode marchewki, 1 czerwona cebula, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 zielonego ogórka, garść kiełków słonecznika, garść rukoli, 2 łyżki oleju sezamowego, sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie: wszystkie warzywa umyć, marchewkę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, zielone ogórki pokroić w plastry, paprykę w słupki, a cebulę w talarki. Odsączone i pokrojone na mniejsze kawałki tofu podsmażyć na rozgrzanym na patelni grillowej oleju sezamowym. Na placki tortilli położyć kolejno: startą marchewkę, czerwoną paprykę, plastry ogórka, cebulę, rukolę, podsmażone kawałki tofu, kiełki słonecznika i zawinąć. Placek można również związać szczypiorkiem lub zieloną cebulką.