Gniazdka z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Składniki: arkusz gotowego ciasta francuskiego, 250 g mrożonego szpinaku w liściach, pomidorki koktajlowe, czarne oliwki, krążek sera camembert, mała cebula, 2 ząbki czosnku, olej, sól, pieprz.
Przygotowanie: szpinak rozmroź, a następnie odciśnij nadmiar wody. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj szpinak i smaż przez chwilę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wystudź. Ciasto francuskie pokrój w kwadraty. Kwadraty włóż w zagłębienia w formie do muffinek. Do wnętrza foremek wyłożonych ciastem francuskim wkładaj szpinak, po połówce pomidorka koktajlowego, oliwce i kawałku sera. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. i piecz ok. 20 minut.