Przystawki tematem III edycji Warsztatów Kulinarnych
Warsztaty Kulinarne pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej odbyły się już po raz trzeci. Ich tematem były przystawki, a uczestników w tajniki gotowania wprowadzili: Kamil Kosnowski (z restauracji Smaki Warszawy) oraz Marcin Budynek, opiekun Warsztatów.
Uczestnicy Warsztatów Kulinarnych spotkali się w restauracji Smaki Warszawy, przy ulicy Żurawiej 47/49. Szefem Kuchni jest Kamil Kosnowski. Wraz z Marcinem Budynkiem częstowali gości wyszukanymi przystawkami, opowiadali o swoich sposobach wydobywania smaku.
Drugi dzień Warsztatów to już czysta praktyka. Wśród przyrządzanych przystawek znalazły się m.in. fantastyczne w smaku bliny z łososiem i kawiorem, roladki z łososia, pieczonej papryki i twarożku ziołowego, a także prawdziwie pyszne i lekkie szparagi z szynką parmeńską i sosem holenderskim.
Zdjęcia ze wszystkich edycji warsztatów oraz przepisy, wg których przygotowywane zostają podczas zajęć dania, znaleźć można w internecie na stronach partnerskich, tj. polska-gotuje.pl, e-mieszkanie.pl oraz warsztaty-pak.pl
Na kolejne warsztaty można się zgłosić poprzez stronę polska-gotuje.pl