Wyborne dania tematem 1. Warsztatów Kulinarnych
Pierwsza edycja Warsztatów Kulinarnych, zorganizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej, pozwoliła uczestnikom doskonalić umiejętności przygotowywania dań głównych pod okiem dwóch znanych Szefów Kuchni - Marcina Budynka i Jarosława Uścińskiego.
Uczestnicy zostali zaproszeni do restauracji Moonsfera, znajdującej się w Centrum Olimpijskim na warszawskim Żoliborzu. Właścicielem i Szefem Kuchni tego miejsca jest Jarosław Uściński, poszukiwacz nowych smaków, mistrz łączenia z pozoru niepasujących do siebie składników. Uczestnicy warsztatów mieli możliwość spróbowania wszystkich dań, które następnego dnia przygotowywali. Zobaczyli też w jaki sposób te potrawy podawane są w restauracji.
Warsztaty w Centrum Techniki Kulinarnej upłynęły w bardzo serdecznej atmosferze. Poszczególne potrawy były najpierw przygotowywane przez Marcina Budynka i Jarka Uścińskiego, następnie uczestnicy podzieleni na dwuosobowe zespoły uczyli się własnoręcznie je przyrządzać.
Na kolejne warsztaty zgłaszać się można wypełniając formularz na stronie www.polska-gotuje.pl