Dobre dla ciała, jeszcze lepsze dla płaskiego brzucha
Nie od dziś wiadomo, że płaski brzuch zaczyna się w kuchni. Niejeden trener powtarzał mi, że mogę robić tysiące brzuszków, a i tak będę miała trudności z ukształtowaniem mięśni brzucha, jeśli w kuchni będę wybierać to, na co tylko mam ochotę.
Bez śniadania ani rusz! Zdecyduj się na jajka – to białko o najwyższej przyswajalności i wartości biologicznej. Dzięki nim dłużej będziesz czuła się najedzona i szybciej poradzisz sobie ze zbędnym tłuszczykiem wokół pasa.
Równie ważny podczas odchudzania jest wapń. Wspomaga dietę i dba o nasze kości i zęby. Oczywiście znajdziesz go w nabiale, ale warto wiedzieć, że świetnym jego źródłem są także mak, sezam, migdały, quinoa i amarantus. Można z nich przygotować wyjątkowo wartościowe śniadanie.