Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to łatwe, szybkie i zdrowe danie. Przygotuj 250 dag makaronu rurki, podwójną pierś z kurczaka, 250 g świeżego lub mrożonego szpinaku, 2 ząbki czosnku, cebulę, 150 ml słodkiej śmietanki, łyżkę oleju, 2 łyżki wody, sól, pieprz, łyżeczkę soku z cytryny, 2 sztuki sera mozzarella.
Sposób wykonania: Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Rozgrzej olej na patelni i dodaj pokrojoną w paski pierś z kurczaka. Po chwili smażenia wrzuć posiekany czosnek i cebulę. Gdy zarumienią się wszystkie składniki, dodaj 2 łyżki wody, szpinak, makaron i podgrzej na średnim ogniu. Przypraw i zaczekaj aż zmięknie szpinak. Następnie zalej śmietanką, dodaj sok z cytryny. Całość duś chwilę aż sos zgęstnieje . Na wierzch połóż kawałki mozzarelli.
Na podst.Shape.com(ms)/(mtr), WP Kobieta