Cebulowe krążki
Składniki: 1 duża cebula, 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej, 1 łyżeczka soli, 1 jajko, szklanka mleka, 3/4 szklanki bułki tartej, olej do smażenia. Cebulę pokroić w plastry o grubości 0,5 cm, porozdzielać je na krążki i odłożyć na kilka minut na talerz. Następnie wymieszać w misce mąkę z solą oraz proszkiem do pieczenia i obtoczyć w takiej panierce krążki cebuli. Ponownie odłożyć je na talerz. Do naczynia (w którym znajduje się już reszta mąki z solą i proszkiem) wlać mleko, dodać rozbełtane jajko i wszystko razem wymieszać. Krążki zanurzać w cieście, a następnie w bułce tartej, wysypanej na oddzielny talerzyk. Smażyć pierścienie cebuli w głębokim oleju przez 2-3 minuty, aż nabiorą złotego koloru. Wykładać na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Na końcu doprawić solą do smaku. Podawać z majonezem lub ketchupem.