Serce z parówki i jajka
Składniki: 2 parówki, 2 małe jajka, olej do smażenia, pomidory i bazylia do ozdoby, małe wykałaczki
Przygotowanie: parówki obieramy z osłonek, każdą przecinamy wzdłuż w połowie. Z jednej strony nie przecinamy parówki do końca. Powoli wyginamy parówkę tak, by uzyskać kształt serca. Końce spinamy wykałaczką. Parówki układamy ostrożnie na rozgrzanym oleju. Do środka serc wbijamy jajka. Oprószamy je solą, pieprzem i czekamy, aż ładnie się zetną. Przekładamy na talerz. Podajemy z grzankami, pomidorkami i bazylią.
Sekretny dodatek: jajka
Regularne jedzenie jajek, zwłaszcza tych lekko ściętych, korzystnie wpływa na potencję. Szczególną moc mają jajka przepiórcze, które dostarczają nam wielu potrzebnych aminokwasów i pełnowartościowego białka.