Czekoladowe przekąski
Czekolada to afrodyzjak. Kto z nas nie poszedłby za nią na koniec świata? Dlatego w walentynki nie może zabraknąć jej na waszym stole. Błyskawiczny przepis na czekoladowe truskawki: czekoladę rozpuście w kąpieli wodnej (połamcie ją na kostki i umieśćcie w miseczce, którą to postawcie na rondelku z wrzącą wodą - czekolada roztopi się dzięki gorącej parze), a następnie każdą truskawkę zanurzcie w czekoladzie do połowy i odłóżcie na bok, do zastygnięcia. Hitem wieczoru będzie z pewnością także czekoladowe fondue - do jego przygotowania przyda się specjalny kociołek z podgrzewaczem. Rozpuszczamy w nim czekoladę, a na półmiskach rozkładamy kawałki owoców; nabijamy je na patyczki i zanurzamy w czekoladzie, po czym zjadamy z apetytem.