Walentynkowa kolacja dla dwojga - proste przepisy
Romantyczne tartinki
None
Pięknie zastawiony stół, romantyczne dodatki, świece, kwiaty, w tle spokojna muzyka... Walentynkowa kolacja ma niezwykły urok i potrafi zaczarować niejedną osobę. Jej dopełnieniem są oczywiście smakołyki, które warto przygotować razem z partnerem. I wcale nie trzeba być kulinarnym ekspertem.
Tartinki to małe kanapki podawane na kromce chleba. Często goszczą na wytwornych bankietach – warto, by zagościły na waszym stole również w walentynki. Tartinki powinny kusić wyglądem. Robimy je warstwowo. Kolejne składniki zależą wyłącznie od waszych upodobań! Wybór jest ogromny: wędlina, wędzony łosoś, kremowy serek, pomidorek koktajlowy, kosteczka sera pleśniowego albo żółtego, kawałek warzywa (np. ogórek, oliwka, papryka), kiełki, zielenina. Żeby tartinki prezentowały się jeszcze okazalej, wbijcie w nie po wykałaczce i nabijcie na nią składniki. Zabawa z tartinkami to dobra okazja, by wykorzystać składniki, które od dawna macie w lodówce.