Chleb czosnkowy - jak go zrobić?

GotowaniePrzepisyChleb czosnkowy - jak go zrobić?
06.09.2010 07:51
Chleb czosnkowy - jak go zrobić?
tynka
tynka

Chleb czosnkowy to świetna przekąska na imprezę, ale także pomysł na kolację dla wszystkich, którym znudziły się zwykłe, tradycyjne, szare i nieciekawe kromki z wędliną i pomidorem. Właściwie do tego dania bardziej pasowałaby nazwa: kanapki czosnkowe. Przyrządzisz je szybko, a efekt jest murowany. I nie mam tu na myśli tylko intensywnego zapachu z ust.

Przygotuj:

  • bagietki
  • kostkę masła
  • 3 ząbki czosnku
  • suszone oregano
  • sól, pieprz

Krok 1

By przygotować chleb czosnkowy, potrzebne jest najpierw odpowiednie masło. Wyjmij je z lodówki i pozostaw na noc, bo musi być miękkie.

Krok 2

Teraz dodaj do niego czosnek, oregano, sól i pieprz. I proszę, masło czosnkowe już zrobione.

Krok 3

Jak zrobić chleb czy raczej kanapki czosnkowe? Posmaruj bagietki masłem (wcześnie musisz je oczywiście rozkroić na pół) i włóż do piekarnika.

Krok 4

W piekarniku powinno być 200 stopni. Piecz chleb z przyprawami do momentu, kiedy zrobi się rumiany.

Krok 5

Chleb czosnkowy już gotowy. Świetnie pasuje do pomidorów z mozzarellą.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Udostępnij:
Wybrane dla Ciebie