GotowaniePrzepisyŁazanki - przepis, któremu się nie oprzesz
Łazanki - przepis, któremu się nie oprzesz
Łazanki to naprawdę pyszne danie, natomiast łazanki z grzybami to już poezja. Jeśli jeszcze nie masz pomysłu na obiad, wypróbuj tę cudowna mieszankę makaronu i pieczarek. To właściwie taka zapiekanka makaronowa. Sama się przekonaj jak wygląda i jak smakuje.
Oliwka .
18.01.2011 | aktual.: 18.01.2011 13:21
Przygotuj:
- 50 dag pieczarek
- cebulę
- 200 ml śmietany
- 2 żółtka
- łyżkę masła
- sól
- pieprz
- makaron łazankowy
- Posiekaj teraz cebulę i przysmaż ją na łyżce masła.
- Po chwili dodaj grzyby i smaż je 3 minuty.
- Nalej wodę do garnka i ugotuj makaron do łazanek zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Przepis na łazanki nie jest zbyt skomplikowany, prawda. Dopraw jeszcze tylko pieczarki solą i pieprzem.
- Łazanki z grzybami są już prawie gotowe. Posmaruj formę do zapiekania masłem i posyp bułką tartą. Napełnij naczynie pysznym makaronem z grzybami.
- Wymieszaj teraz śmietanę z żółtkami i polej danie.
- Zapiekajłazanki pół godziny w temperaturze 180 st. C.